Jump to content


Photo

Samsung brevetează telefonul ce are camera selfie integrată sub display; Iată tehnologia din spatele lui Galaxy S10


  • This topic is locked This topic is locked
No replies to this topic

#1
TRACK)(

TRACK)(

    V.I.P

  • Posts
    2,428
  • Topics
    152
  • Reputation
    1988
  • Online
    37 days

178829.jpg

 

După numeroase speculații și chiar fotografii extrase dintr-o prezentare marca Samsung chiar în urmă cu doar câteva săptămâni, iată că astăzi descoperim brevetul asociat tehnologiei prin care sud-coreenii vor să integreze camera selfie sub display-ul lui Galaxy S10.

 

samsung-smartphone-met-sensoren-onder-di

 

Aflăm că acest brevet a fost publicat de către autoritatea WIPO la data de 24 octombrie și că documentele descriu un smartphone cu display Full Screen ce include numeroși senzori sub ecran. Apropo chiar de curând și Oppo a primit un brevet similar ce dezvăluia o tehnologie prin care camera selfie poate fi integrată sub display.

 

samsung-smartphone-met-camera-onder-disp

 

În cazul Samsung patentul este diferit și mult mai detaliat, prezentând întregul mecanism din spatele conceptului. Aflăm că telefonul are o antenă transparentă integrată între sticla de protecție și ecran, dar și numeroși senzori integrați sub display. În schița de mai sus vedem decupajele circulare create în display (dar nu și în sticla de protecție), cât și restul componentelor ce vor compune ansamblul de display.

 

3(3)_570x372.jpg

 

Mai descoperim că senzorul seflie va fi plasat în mijlocul plăcii de bază, pentru această amplasare fiind necesar atât un decupaj în display, dar și în partea din spate după cum ne arată ultima imagine din schița cu numărul 2. Nu este clar pentru ce este necesar și un decupaj în spate, dar s-ar putea ca modulul de cameră să includă atât senzorul selfie, cât și pe cel din spate și să ne trezim cu o cameră centrală în spatele lui S10, fix cum avem pe Xperia XZ3. 

 

În altă ordine de idei aflăm că telefonul are și scanner de amprente sub display, jack audio chiar, dar și că device-ul poate fi echipat cu un display holografic ce poate proiecta imagini 3D în aer. Revenind la camera selfie de sub ecran, nu avem încă detalii despre modalitatea în care aceasta va funcționa dar poate că un brevet ulterior ne va lămuri.

 

Un lucru clar este faptul că Samsung are planuri mari cu noul flagship, ceea ce era de așteptat fiind un telefon aniversar și sosind în același timp cu un device pliabil deosebit. Samsung trebuie să vină cu ceva unic și pentru noul S10, iar această tehnologie pare a fi soluția.


  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users