Jump to content


Photo

RTX 30 - Prezentare


  • This topic is locked This topic is locked
No replies to this topic

#1
TheWølfy

TheWølfy

    Respected

  • Posts
    1,037
  • Topics
    442
  • Reputation
    1205
  • Online
    125 days

Buna !

Pentru a va mai plictisi putin si poate pentru atrage putina atentie de citire comunitatii, astazi as vrea sa prezint prin intermediul acestui topic toate aspectele tehnice si explicate din lansarea de ieri al noilor placi RTX.

 

RTX 3000, a doua generatie RTX

 

Practic, odata cu specificatiile crescute asa cum este si firesc pentru un nou brand de placi, Nvidia au lucrat mult la tehnici de optimizare al tehnologiei Raytracing. Astfel incat, prin intermediul DLSS2.0, imaginile devin mult mai sharp, clare, non-blurate si demne de rezolutii imense.

 

Ce este DLSS2?

Prin intermediul corurilor Tensor implementate in placa, tehnologia este un fel de antialiasing care face ca imaginea sa devina perfect randata. Tehnologiile vechi de antialiasing cum ar fi MSAA, TXAA si altele tind sa blureze imaginea prea mult oferind margini neclare sau, de la distanta devenind imperfecte vizual. FXAA-ul tindea sa randeze marginile intr-un mod mai optimizat, dar oferea prea mult sharp si scadea din performanta. DLSS2 impreuna cu corurile dedicate tehnologiei, randeaza perfect marginile texturilor chiar si la rezolutii mari, totodata oferind un boost de performanta cand vorbim de raytracing.

 

ZvcwNHD.jpg

 

Porturi HDMI 2.1 pe placa

 

Nvidia au anuntat ca placile vor avea portul HDMI 2.1 care vor citi rezolutii 8K. Totodata, au anuntat ca RTX 3090 va fi capabil de 8K 60fps

 

 

Nvidia Reflex

 

Noua tehnologie Reflex ajuta gamerii esports sa obtina latente foarte reduse. Astfel incat, vei avea nevoie de noile monitoare 300hz cu G-Sync ca tehnologia sa functioneze. Practic, introduci mouse-ul direct in monitor iar chip ul din inaintrul monitorului iti va prelua instant raspunsul tastelor si click urilor. Practic, pana acum citirea raspunsului trebuia sa treaca printr-un fel de sistem de analizare in care toate click urile si reactiile erau transmise catre PC, PC-ul o analiza si ducea raspunsul spre placa iar placa afisa rezultatul pe monitor. Asa, cu aceasta tehnologie, practic se indeparteaza procesul de analiza si se citeste instant reactiile gamerului.

 

 

Creearea personajelor / cutscenelor direct cu camera web

 

Au mai anuntat faptul ca, pentru developerii de jocuri, le va fi mai usor de acum sa creeze caractere sau scene cinematice prin intermediul unei camere web. Nu stiu practic cum se defineste complet modul si procesele prin care ele sunt creeate, dar e un pas mare spre viitor.

 

RTX DLSS2 in Fortnite, Cyberpunk 2077 si Call of Duty: Cold War

 

Au anuntat faptul ca RTX-ul va fi implementat si in Fortnite, si totodata au prezentat trailere pentru jocurile ce acum dispun de generatia noua de RTX.

 

 

 

 

Nvidia Broadcast

 

Au adus un featuring mai complex broadcast-ului direct din softul placilor video, astfel incat cel care face stream, va putea sa isi customizeze background-ul, va putea activa functia de noice cancelling si oricarui sunet din fundal si va putea sa isi puna obiectivul sa ii analizeze miscarile.

 

 

Benchmarkts

 

Pentru a ne arata de ce este capabila placa video, CEO-ul ne-a prezentat si un mic bench care avea ca si comparatie RTX 2080ti-ul cu noul 3090.

2080ti-ul rula pana acum bench-ul in 720p 29FPS din cate imi amintesc, iar noua placa poate face asta cu ajutorul tehnologiei DLSS in 1440P 30fps.

 

 

Preturi si specificatii

 

RTX 3070

 

Specificatii: 5888 Nuclee Cuda

Frecventa de baza de 1730 Mhz

8GB VRAM GDDR6

Cost: 2500 Lei ( Au anuntat faptul ca placa este egala in performantele lui 2080ti, care acesta e la pret dublu)

 

zyA1OGJ.jpg

 

RTX 3080

 

Specificatii: 8704 Nuclee Cuda

Frecventa de baza de 1710 Mhz

10 GB VRAM GDDR6X (Varianta mai imbunatatita a memoriei VRAM GDDR6)

Cost: 3500 Lei ( Au precizat ca acestea depasesc performantele lui 2080ti, care are un pret mult mai mare).

 

BaWoFqT.jpg

 

RTX 3090

Totodata eu vad ca fiind util doar consumatorilor de studio si profesionisti.

Specificatii: 10500 Nuclee Cuda

Frecventa de baza de 1700 Mhz

24 GB VRAM GDDR6X

Capabila de 8K 60fps

Cost: 7500 lei

 

gOSutPQ.jpg

 

Totodata se va anunta in viitorul apropiat si varianta de buget RTX 3060

 

Racirea si design-ul:

 

Nvidia au dezvaluit design-ul mult mai simplistic si fabricatia sa mult mai creativa. Acum, noile placi se bucura de racire cu 20 de grade mai mici, gratie noului sistem de racire. Practic, inauntrul placii avem un radiator ceva mai performant, hypeipe uri ce ajuta la racirea placii principale, 2 fan-uri prin care disipa caldura prin ventilatorul principal (duce caldura in sus fiind scos de AIO sau de fan-ul din spate) si al doilea fan care duce aerul rece din case prin placa, iar aerul cald il disipa prin cut-urile placii. Au specificat faptul ca zgomotul produs de ventilatoare in full load este mult mai redus.

 

Ha4jce0.jpg

 

 

Consum:

 

Consumul lor se clasifica de la 220W pentru 3070 pana la 350W pentru 3090. Astfel incat, minimul de sursa pe care v-o recomand este de 700W, dar Nvidia recomanda surse de minim 750W cu certficari silver / gold. Pentru ca consumul este mult mai imens fata de generatia precedenta, se schimba si partea de alimentare. 12 pini pentru a reduce dimensiunea de alimentare, putand trage mai mult decat 12 pini normali pentru a alimenta corect placa (vine inclus cu un splitter 2x8 pini de la sursa la 12 pin in placa)

 

yTfE8Zk.jpg

 

Inteligenta artificiala implementata in core-urile tensor si RT.

 

Aceste coruri practic ajuta la procesarea noilor tehnologii, respectiv RTX si DLSS. Nvidia au implementat o noua generatie de coruri tensor si rt care "invata" singuri odata ce incepi sa te joci mai mult. Practic, informatiile cu privire la shadere, iluminari, engine si modul de developing sunt stocate in drivere, core-urile putand usor usor optimiza experienta in jocuri. Noile core-uri sunt de 2x mai performante decat vechile generatii

 

zhWZ1s4.jpg

 

Noile memorii GDDR6X

 

Aceste memorii ofera o latenta mult mai mare si viteze de citire / procesare imense. Pana la 19Gbps. Informatia poate fi transmisa pe mai multe segmente per ciclu, astfel incat informatia merge mult mai rapid

 

24FgcPB.jpg

 

Memoriile totodata au implementata tehnologia Nvidia IO, in care scade puterea de procesare a CPU-ului si creste cea a GPU-ului. Practic, orice cantitate de tip grafic (triunghiuri, reflexii, iluminari, modele etc.) sunt transmise direct in chipul placii fara a fi nevoie sa fie procesata mai intai de procesor. Scade utilizarea cu un avg de 20%

 

xNagFVd.jpg

 

HWvbs5f.jpg


  • 2




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users