Jump to content


Photo

Telefoane iPhone, interzise pe o piață europeană, din cauza Qualcomm


  • This topic is locked This topic is locked
No replies to this topic

#1
SWAGŽ

SWAGŽ

    FUCK*

  • Posts
    481
  • Topics
    131
  • Reputation
    407
  • Online
    117 days
iPhone-Xs-17-1170x658.jpg
Qualcomm și Apple sunt într-o dispută legală importantă, iar producătorul de procesoare pare să fi câștigat încă o bătălie din acest război, astfel că iPhone-urile au fost interzise pe una din marile piețe ale producătorului.
 
Recent, Qualcomm a reușit să interzică vânzarea mai multor modele de iPhone în China. La scurt timp după această decizie, producătorul de procesoare se mai poate bucura de o victorie, de data asta în Germania. Desigur, de data asta am putea vorbi de ”doar câteva milioane” de telefoane, dar e important că Apple a pierdut și acest proces.
 
 
 
Modelele iPhone 7 și iPhone 8 nu vor mai putea fi cumpărate din cele 15 magazine de retail ale Apple, din Germania. Vânzările celor mai recente modele vor rămâne neafectate. Estimările arată că vorbim de aproximativ cinci milioane de telefoane care nu vor mai fi vândute.
 
Totuși, situația va deveni și mai complexă în viitor, după ce legiuitorii antitrust și Apple vor chema Qualcomm la tribunal, în SUA. Apple susține că Qualcomm a comis ilegalități pentru a-și păstra monopolul asupra modemurilor pentru telefoane. Ca replică, Qualcumm a acuzat Apple că aceștia au folosit diverse inovații tehnologice fără să plătească pentru ele.
 
 
 
Dincolo de interzicerea anumitor modele de iPhone în China, companiile locale au început să-și încurajeze angajații să renunțe la aceste telefoane. Apple, bastion american, este acum defavorizat în fața Huawei, brand autohton, care la rândul său, suferă de sancțiuni similare în Vest.
 
Jun Zhang, analist de la Rosenblatt, e de părere că actualele iPhone-uri vor avea vânzări mai slabe, iar asta îi va face pe cei de la Apple să taie, la rândul lor, comenzile către furnizori. Producția de iPhone XR ar putea să scadă cu până la 2,5 milioane de unități, în timp ce iPhone XS va avea o scădere a producției cu 1 milion de bucăți. iPhone XS Max va avea o producție mai slabă cu 500.000 de unități. Va fi interesant de urmărit parcursul acestei dispute legale și cât de mult va însemna ea pentru Apple, care face bani frumoși în China.

  • 1




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users