Jump to content


Photo

Nvidia GeForce RTX 2080 va fi cea mai rapidă placă video pentru gaming.


  • This topic is locked This topic is locked
No replies to this topic

#1
alexy

alexy

    Dein führer.

  • Posts
    1,197
  • Topics
    443
  • Reputation
    752
  • Online
    55 days
Nvidia nu și-a mai actualizat de mult timp portofoliul plăcilor video pentru consumatori casnici, dar lansarea iminentă a noului GPU Nvidia GeForce RTX 2080 va face valuri în industrie.
 
De curând, oficiaii Nvidia au alimentat câteva zvonuri referitoare la lansarea unei noi plăci video în cadrul târgului de gaming Gamescom. Având în vedere contextul, cel mai probabil, va fi vorba de o placă video pentru gaming, în defavoarea unui model profesional din gama Quadro. 
 
 
 
Dacă detaliile publicate online de VideoCardz.com se confirmă, va fi vorba de un chipset Nvidia GeForce RTX 2080. Urmașul lui GTX 1080, noul model va fi construit pe arhitectură Turing, va avea o performanță de top și un preț pe măsură. Din câte se pare, în cadrul aceleiași conferințe, va fi dezvăluită și versiunea Ti a aceluiași GPU (Graphics Processing Unit).
 
În mod uzual, lansarea versiunii Ti a unei plăci video Nvidia este separată de versiunea standard printr-o pauză de câteva luni. În cazul RTX 2080 însă, se pare că vom vorbi de un singur eveniment pentru ambele modele.
 
În ceea ce privește specificațiile efective ale noii plăci video, aceasta se anunță a fi un monstru. Nvidia GeForce RTX 2080 Ti va include 4352 de nuclee CUDA cu 11GB de memorie dedicată pe 352 de biți. Lățimea de bandă totală pusă la dispoziția jocurilor va fi de 616GB/s. Versiunea standard, fără Ti, de RTX 2080 va include 2944 de nuclee CUDA asociate unei cantități de 8GB de memorie dedicată pe 256 de biți cu o lățime de bandă de 448GB/s.
 
 
Ca să înțelegi mai bine upgrade-ul față de fostul lider al companiei, este suficient să faci o comparație cu un GeForce GTX 1080 Ti cu dotări standard. În acel caz particular, vorbeam 3584 de nuclee CUDA cu 11GB de memorie dedicată pe 352 de biți și o lățime de bandă de 484GB/s.
 
Cel mai probabil, noile plăci video ce au fost dezvăluite pe data de 20 august 2018, de Nvidia vor utiliza aceeași arhitectură Turing pe care am detaliat-o în urmă cu ceva timp.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users