Jump to content


Photo

Cititor de amprentă cu USB Cobo C1/C2 – review


  • This topic is locked This topic is locked
No replies to this topic

#1
Axe

Axe

    Sef pe plantatie

  • Posts
    7,121
  • Topics
    432
  • Reputation
    6709
  • Online
    274 days

Cobo-C1-C2-review-4.jpg

 

Costă 20$, atunci când este la promoție de tip Flash Sale. Transportul a fost gratuit, iar produsul a ajuns direct acasă, fără alte taxe suplimentare. Vine într-o cutie de mici dimensiuni, în interiorul căreia găsim senzorul de amprentă, precum și un manual de utilizare în limba engleză. Evident, nu este un gadget care-mi securizează calculatorul în vreun fel, însă îmi ușurează metoda de logare. În plus dacă vrea cineva să îmi acceseze PC-ul va fi mai dificil.

 

Cobo-C1-C2-review-8.jpg

 

Nu trebuie să mai introduc parola de fiecare dată când PC-ul pornește. Senzorul poate transforma în câteva minute orice laptop clasic într-unul cu cititor de amprentă, fără să fii nevoit să plătești sute de dolari pentru această opțiune. Cobo C1 este un cititor de amprente care se conectează prin intermediul portului USB. Este compatibil doar cu Windows 10 (deși pe site-ul celor de la GearBest scrie că ar funcționa și cu Windows 7 și 8.1), deci nu poate fi utilizat pe MAC sau Linux. Dimensiunile acestuia sunt reduse, nu iese foarte mult în afara carcasei și cântărește doar 5 grame. Este disponibile în 2 culori: gold și negru.

 

Cobo-C1-C2-review-6.jpg

 

Are și un mic LED verde care se aprinde atunci când este conectat la PC. Trebuie să menționez faptul că acesta este potrivit în general pentru laptopuri sau PC-uri care au tastatura cu USB (cum a fost și în cazul meu). Dacă îl folosești la o unitate PC clasică, nu cred că va fi prea comod să întinzi mereu mâna pentru a scana amprenta. Trebuie instalat undeva unde va fi ușor de accesat.

După ce l-am conectat la PC a trebuit să caut și drivere, deoarece Windows nu a găsit drivere compatibile. Din fericire, driverele pentru acest model sunt disponibile direct pe site-ul celor de la Microsoft. După ce le-am instalat, am reușit să urmez pașii necesari configurării acestuia și am putut să îl configurez rapid, pașii fiind similari cu cei pe care îi urmezi atunci când setezi amprenta la telefon.

 

Senzor-de-amprenta-Windows-2.png

 

În cazul de față accesezi „Sign-in Options” din Windows (dacă nu găsești dai căutare direct cu cuvântul „fingerprint”), iar acolo o să apară opțiunea de a adăuga amprenta. După ce scanează amprenta o să setezi și un cod PIN pentru a-l utiliza în cazul în care nu mai folosești cititorul de amprente sau acesta nu funcționează. După ce ai adăugat amprenta, senzorul este gata de utilizare. Îmi place că „citește” aproape instant amprenta și nu trebuie să ții degetul prea mult, cred că este de ajuns să îl ții câteva milisecunde și te trezești logat.

Mi-ar fi plăcut să existe site-uri care să suporte logarea cu ajutorul acestui senzor, însă până în momentul de față, eu personal nu știu de existența vreunuia. Recomand Cobo C1/C2 doar dacă vrei să scapi de parola din Windows, își face treaba chiar foarte bine. Altă utilitate nu cred că are.

 

Vezi preț

 


  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users