Jump to content


Photo

Xiaomi Huami Amazfit – review


  • This topic is locked This topic is locked
No replies to this topic

#1
Axe

Axe

    Sef pe plantatie

  • Posts
    7,121
  • Topics
    432
  • Reputation
    6709
  • Online
    274 days
CONSTRUCȚIE
 
Xiaomi Amazfit - ambalaj
 
În cutie, acesta vine însoțit de cablu MicroUSB și mufă specială pentru încărcare. Nu vei găsi și alimentator, așadar, îl poți încărca de la orice dispozitiv cu ieșire USB. Așa cum am menționat încă de la început, design-ul a fost cel care m-a făcut să îl cumpăr.
 
Este unul dintre puținele smartwatch-uri care arată foarte bine. Are un aspect sportiv, este potrivit persoanelor moderne și poate fi purtat la orice ținută smart-casual. Rama neagră din jurul ecranului este construită din ceramică, fiind rezistentă la zgârieturi. După aproape o lună de utilizare, n-am văzut urme de zgârieturi pe ramă sau pe ecran. Este drept, de curând am ales să îi aplic o folie de protecție pentru ecran, însă până acum l-am folosit fără și totul a fost în regulă, a rezistat neașteptat de bine.
 
În partea dreaptă ceasul are un buton fizic, care odată apăsat „deblochează” ecranul pentru a putea avea acces la setări și notificări. Pe spate este prezent senzorul pentru măsurarea bătăilor inimii și contactele pentru încărcare. Cureaua este confecționată dintr-un silicon de bună calitate, dar care miroase destul de puternic a plastic, cel puțin primele zile. Nu știu dacă așa se întâmplă la toate, dar în cazul meu a durat ceva până mirosul de plastic a început să dispară.
 
Curelele se pot scoate rapid și se pot înlocui, am găsit în China cu 2-3$ perechea, asta în cazul în care nu îți place culoare cu care vine din fabrică. Ceasul este certificat IP67, fiind rezistent la apă și praf. Nu poate fi utilizat pentru înot sau scufundări, însă rezistă atunci când te speli pe mâini și nu vrei să îl mai dai jos.
 
 
 
UTILIZARE
 
Raza ecranului este de 1.34 inci cu rezoluție de 320 x 300 pixeli. Are un display tip LCD în genul celor de la ebook readere, fiind mai greu de vizualizat atunci când nu există suficientă lumină naturală. În setările ceasului găsiți opțiuni pentru iluminarea ecranului. Poate fi setată pe auto, poate fi pornită în permanență sau poate fi oprită. În general, în lumina soarelui te poți bucura cu adevărat de ecranul ceasului. După primul update primit, acesta a primit o caracteristică foarte interesantă, care „aprinde” ecranul atunci când aduci mâna în paralel cu poziția corpului, opțiune în genul celei pe care o găsim la ceasurile Apple.
 
Așa cum am menționat mai devreme, pentru a avea acces la notificări și setări, mai întâi trebuie să apeși acel buton. Acest „feature”, din punctul meu de vedere, este singurul punct slab al ceasului, deaorece atunci când vei primi o notificare și vei încerca să apeși să o vizualizezi, va trebui să apeși butonul înainte pentru deblocarea ecranului. Practic, ecranul afișează informații și notificări, însă tot timpul este blocat și nu reacționează decât după ce apaesi butonul respectiv. De asemenea, poți activa funcția „Double Tap”, care îți permite să deblochezi ecranul printr-o dublă-apăsare rapidă.
 
Xiaomi HUAMI AMAZFIT Pace - utilizare
 
Nu doar că acesta modalitate de a accesa funcțiile și notificările face ceasul neintuitiv, dar câteodată nu-ți dai seama dacă ecranul este blocat sau deblocat, mai ales atunci când îl folosești în spații deschise, unde lumina naturală este puternică. În cazul meu, prima săptămână a fost mai dificilă pentru că nu-mi dădeam seama de ce nu pot accesa notificările. Abia după ce a mai trecut un timp mi-am dat seama că ecranul este mereu blocat. Cel mai probabil au apelat la această metodă pentru a reduce atingerile involuntare, care automat accesau meniul și funcțiile acestuia.
 
Ceasul se împerechează rapid cu telefonul, iar la câteva zile după utilizare am primit chiar și un update, care a venit cu câteva modificări în interfață. Imediat cum pornești bluetooth-ul telefonului, acesta se conectează la ceas și începe sincronizarea datelor. Din aplicația telefonului poți seta diverse teme sau îți poți personaliza o temă cu imaginea preferată. Xiaomi Amazfit poate înregistra pașii, distanța parcursă, caloriile arse, bătăile inimii în timpul alergării și poate monitoriza somnul. Înregistrează doar activitatea pentru următoarele sporturi: alergare, mers, alergare în interior, mers pe bicicletă interior/exterior, urcare și mers pe bicicletă eliptică.
 
În mare parte eu l-am folosit doar pentru mers pe jos și alergat. Atunci când pornești o activitate, ceasul se conectează la sateliți, iar apoi ecranul se împarte în mai multe zone pentru a-ți putea oferi informații în timp real cu privire la timpul scurs, distanță, viteză, bătăile inimii, caloriile arse, viteza medie și ruta parcursă (o mică hartă). În timpul activității nu mai aveți acces la cadranul principal cu ceasul și nici la alte setări, ci doar la cele legate de activitatea începută și la muzică, în cazul în care vreți să ascultați în timp ce alergați.
 
Pentru că nu l-am folosit în interior, nu pot spune câtă acuratețe au datele furnizate de acesta, însă pentru exterior am fost mulțumit. Se conectează rapid la sateliți, iar distanța parcursă este măsurată cu exactitate. Toate traseele făcute sunt salvate în ceas și pot fi sincronizate cu aplicația Strava. Din păcate, în momentul de față ceasul nu este compatibil și cu alte aplicații. Senzorul pentru bătăile inimii este prezent, înregistrează date, însă nu știu dacă sunt de folos și care este precizia acestuia. Eu unul nu i-am acordat atenție prea mare.
 
 
 
Ceasul are și funcție pentru momentele când uiți să te mai ridici de la birou, prin care te avertizează că e timpul să faci puțină mișcare. Poți permite să primești notificări de la aproape orice aplicație din telefon, însă nu poți răspunde acestora. În cazul notificarilor de tip mesaje text, acestea sunt afișate doar parțial dacă sunt mai lungi. De asemenea, poți răspunde la telefon, dar va trebui să folosești tot telefonul pentru a vorbi. Din acest punct de vedere este puțin cam inutil, singurul moment în care l-am văzut util a fost atunci când conduceam și nu puteam sta cu ochii pe telefon, aveam toate notificările pe ecranul de la ceas.
 
Dacă-ți place să asculți muzică în timp ce alergi, Xiaomi Amazfit dispune 2GB (4GB total) spațiu pentru stocarea fișierelor tip MP3. Trebuie doar să conectezi ceasul la PC sau laptop pentru a transfera fișierele. Totuși, pentru a putea folosi această funcție, ai nevoie de o pereche de căști bluethooth. Cu o baterie de 280mAh, ceasul a reușit să obțină o autonomie de până la 12 zile (utilizat doar pentru notificări, fără GPS sau senzorul pentru monitorizarea bătăilor inimii), și 4-5 zile cu utilizarea GPS-ului. La capitolul autonomie, ceasul este un bun exemplu pentru alte smartwatch-uri. De asemenea, îmi place că se încarcă rapid, în 20 de minute ajunge să încarce cam 30-40% din capacitatea bateriei.
 
CONCLUZIE ȘI PREȚURI
Pentru 600 lei (preț cu TVA și taxe incluse) primești un ceas cu aspect premium, senzor pentru monitorizarea pulsului, GPS și notificări de la majoritatea aplicațiilor din telefon. Poate că nu este cel mai util smartwatch pe care îl poți cumpăra, însă cu siguranță este unul dintre cele mai arătoase. Nu trebuie să stai tot timpul să îl încarci, iar ecranul sau este excelent în lumina zilei. După o lună de utilizare sunt mulțumit de alegerea făcută și chiar îl pot recomanda. Îl găsești în China, costă undeva la 100$ (400 lei), iar transportul este gratuit.
 
PĂRERI PRO ȘI CONTRA 
✔ design premium 
✔ 18 interfețe pentru ceas 
✔ sistem de operare rapid 
✔ display de calitate 
✔ GPS integrat, foarte precis
 
❌ trebuie tot timpul deblocat, pentru a putea accesa notificările
 
Preluat de pe un blog.

 


  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users